حسابداری

حسابداری فرآیند ثبت معاملات مالی مربوط به یک تجارت است. فرآیند حسابداری شامل خلاصه، تجزیه و تحلیل و گزارش این معاملات به سازمان های نظارتی، تنظیم کننده ها و نهادهای جمع آوری مالیات است. صورت های مالی مورد استفاده در حسابداری خلاصه ای مختصر از تراکنش های مالی در یک دوره حسابداری است که عملیات، وضعیت مالی و جریان های نقدی شرکت را خلاصه می کند.
حسابدرای

حسابداری فرآیند ثبت معاملات مالی مربوط به یک تجارت است. فرآیند حسابداري شامل خلاصه، تجزیه و تحلیل و گزارش این معاملات به سازمان های نظارتی، تنظیم کننده ها و نهادهای جمع آوری مالیات است. صورت های مالی مورد استفاده در حسابداري خلاصه ای مختصر از تراکنش های مالی در یک دوره حسابداری است که عملیات، وضعیت مالی و جریان های نقدی شرکت را خلاصه می کند.

نکات مورد توجه در تعریف حسابداری 

صرف نظر از اندازه یک کسب و کار، حسابداري یک عملکرد ضروری برای تصمیم گیری، برنامه ریزی هزینه و اندازه گیری عملکرد اقتصادی است.

یک حسابدار می تواند نیازهای اساسی حسابداری را برطرف کند، اما یک حسابدار رسمی باید برای کارهای حسابداری بزرگتر یا پیشرفته تر استفاده شود.

دو نوع مهم حسابداري برای مشاغل، حسابداری مدیریتی و حسابداری بهای تمام شده است. حسابداري مدیریتی به تیم های مدیریتی در تصمیم گیری های تجاری کمک می کند، در حالی که حسابداری بهای تمام شده به صاحبان مشاغل کمک می کند تصمیم بگیرند که یک محصول چقدر باید هزینه داشته باشد.

حسابداران حرفه ای هنگام تهیه صورت های مالی از مجموعه ای از استانداردها به عنوان اصول پذیرفته شده حسابداري (GAAP) پیروی می کنند.

حسابداري تابع مهمی از برنامه ریزی استراتژیک، انطباق خارجی، جمع آوری سرمایه و مدیریت عملیات است.

نحوه کار حسابداری

حسابداری یکی از وظایف کلیدی تقریباً هر کسب و کاری است. ممکن است توسط یک حسابدار یا یک حسابدار در یک شرکت کوچک، یا توسط بخش های مالی قابل توجه با ده ها کارمند در شرکت های بزرگتر اداره شود. گزارش‌های تولید شده توسط جریان‌های مختلف حسابداري، مانند حسابداري بهای تمام شده و حسابداري مدیریتی، در کمک به مدیریت در تصمیم‌گیری آگاهانه کسب‌وکار بسیار ارزشمند هستند.

صورت های مالی که عملیات، وضعیت مالی و جریان های نقدی یک شرکت بزرگ را در یک دوره خاص خلاصه می کند، گزارش های مختصر و تلفیقی بر اساس هزاران تراکنش مالی فردی است. در نتیجه، تمام نام‌گذاری‌های حرفه‌ای حسابداري نتیجه سال‌ها مطالعه و امتحانات دقیق همراه با حداقل سال‌ها تجربه عملی حسابداری است.

حسابداری را می‌توان به چندین زمینه از جمله حسابداري مالی، حسابداري مدیریت، حسابرسی خارجی، حسابداري مالیاتی و حسابداري هزینه تقسیم کرد. سیستم‌های اطلاعات حسابداري برای پشتیبانی از عملکردهای حسابداری و فعالیت‌های مرتبط طراحی شده‌اند. حسابداری مالی بر گزارش اطلاعات مالی سازمان، از جمله تهیه صورتهای مالی، به کاربران خارجی اطلاعات، مانند سرمایه گذاران، تنظیم کنندگان و تأمین کنندگان متمرکز است. و حسابداری مدیریت بر اندازه‌گیری، تجزیه و تحلیل و گزارش اطلاعات برای استفاده داخلی توسط مدیریت متمرکز است. ثبت معاملات مالی، به منظور اینکه خلاصه ای از منابع مالی در گزارش‌های مالی ارائه شود، به عنوان دفترداری شناخته می‌شود، که سیستم دفترداری دوبل رایج‌ترین سیستم آن است.

پیشینه حسابداری

جالب است بدانید در اولین نوشته های کشف شده از دوران باستان، گزارش های مالیاتی ثبت شده بر لوح های سفالی از مصر و بین النهرین وجود دارد که قدمت آن به 3300 تا 2000 سال پیش از میلاد مسیح برمی گردد. بنابراین می توان ادعا کرد حسابداري در زندگی بشر قدمتی دیرین دارد. از نظر بسیاری بحث حسابداري به روش اصولی و نوین به سال 1494 میلادی برمی گردد؛ آن زمان که لوکا پاچیولی محقق و استاد ریاضی ایتالیایی کتاب summa را منتشر کرد. یکی از فصل های این کتاب به حسابداري اختصاص داده شده که در آن نویسنده برای اولین بار واژه “سیستم حسابداري دوطرفه” را به عنوان روش ونیزی توصیف می کند.

با این حال، حسابداري مدرن به عنوان یک حرفه تنها از اوایل قرن نوزدهم وجود داشته است.

لوکا پاچیولی به دلیل مشارکت در توسعه حسابداري به عنوان یک حرفه، “پدر حسابداري” در نظر گرفته می شود. پاچیولی، ریاضیدان ایتالیایی و دوست لئوناردو داوینچی، کتابی در مورد سیستم حسابداري دوطرفه در سال ۱۴۹۴ منتشر کرد.

در ایران هم داده‌های تاریخی که از شهرهایی مثل شوش به دست آمده است نشان می‌دهد که این موضوعات در کشور ما هم رواج بسیاری داشته است. در ضمن در دوران هخامنشیان هم نظام اداری بسیار منظمی وجود داشته است و موضوعات مالی و دستمزد افراد مورد توجه پادشاهان بوده است. پیشرفت‌ در زمینه حسابداري در تمامی دوره‌ها در ایران ادامه یافت و در دوران مشروطه نیز به اوج خود رسید. آقای فضل الله اکبری که در سال ۱۳۰۰ متولد شدند را نیز پدر علم حسابداري ایران نامیده‌اند.

منابع :

investopedia

2 پاسخ

  1. سلام کاملا عالی فقط لطفاً مطالب بیشتری درباره مالیات و قوانین تامین اجتماعی بذارید ممنون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *