ورود و ثبت نام

برنامه ریزی منابع سازمانی

برنامه ریزی منابع سازمانی یا نرم افزار مدیریت یکپارچه نامیده می شود، یک سیستم اطلاعاتی است که مدیریت و نظارت بر کلیه اطلاعات عملیاتی و خدمات شرکت را به صورت روزانه ممکن می سازد. یک سیستم نرم افزاری که برای مدیریت و حفظ عملکرد یک کسب و کار استفاده می شود
برنامه ریزی منابع سازمانی

برنامه ریزی منابع سازمانی

برنامه ریزی منابع سازمانی یا نرم افزار مدیریت یکپارچه نامیده می شود، یک سیستم اطلاعاتی است که مدیریت و نظارت بر کلیه اطلاعات عملیاتی و خدمات شرکت را به صورت روزانه ممکن می سازد. یک سیستم نرم افزاری که برای مدیریت و حفظ عملکرد یک کسب و کار استفاده می شود.
در صورت تاثیر یک ماژول، اطلاعات در زمان واقعی در سایر ماژول های مرتبط به روز می شوند
این سیستمی است که مسیر حسابرسی را تضمین می کند: پیدا کردن و تجزیه و تحلیل منشاء هر اطلاعات آسان است.
از آنجایی که تنها یک پایگاه داده به معنای منطقی دارد، منحصر به فرد بودن اطلاعات موجود را تضمین می کند.

برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) چیست؟

برنامه ريزي منابع سازماني – که بیشتر به عنوان ERP شناخته می شود – یک سیستم نرم افزاری است که برای مدیریت و حفظ عملکردهای یک تجارت استفاده می شود. کارها معمولاً در زمان واقعی انجام می شوند.

اجزای نرم افزار برنامه ريزي منابع سازماني (ERP)

برنامه های برنامه ريزي منابع سازماني (ERP) معمولاً به عنوان نرم افزار مدیریت کسب و کار شناخته می شوند. آنها شامل مجموعه ای از برنامه های کاربردی هستند که با هم کار می کنند:

  • داده ها را جمع آوری کنید
  • آن را برای مراجعات بعدی ذخیره کنید
  • مدیریت و مرتب سازی اطلاعات برای دسترسی آسان تر
  • داده ها را برای استفاده توسط کسب و کار تفسیر کنید

توابع اولیه برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP)

برنامه ريزي منابع سازماني (ERP) مجموعه ای از خدمات را برای شرکت هایی ارائه می دهد که سعی در بهبود کارآمدی خود دارند. سیستم ها به طور مداوم توسط مالکان به روز می شوند تا سریع ترین و مطمئن ترین خدمات را ارائه دهند.

همانطور که از نام آن پیداست، هدف اصلی برنامه ريزي منابع سازماني (ERP) مدیریت منابع مختلف در داخل شرکت است تا اطمینان حاصل شود که از آنها به روشی مقرون به صرفه استفاده می شود. همچنین برای اطمینان از استفاده کارآمد از همه منابع طراحی شده است.

برنامه ريزي منابع سازماني (ERP) به ویژه برای ردیابی و مدیریت مواردی مانند ظرفیت شرکت برای تولید، سطح نقدینگی، مواد خام در اختیار، اطلاعات حقوق و دستمزد و سفارش‌های خرید به خوبی کار می‌کند.

جریان اطلاعات برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP)

نرم افزار برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) حوزه های مختلفی را در یک شرکت پوشش می دهد – حسابداری، فروش، خرید، تولید. یکی از مهم‌ترین نیازهایی که به آن می‌پردازد، نیاز به برقراری ارتباط همه اطلاعات مربوطه به بخش‌هایی است که ممکن است به داده‌ها نیاز داشته باشند.

این نرم افزار به طور مداوم به روز می شود و در زمان واقعی مشاهده می شود، اطمینان حاصل می کند که اطلاعات مورد نیاز توسط هر بخش مناسب قابل دسترسی است. همچنین برای انتقال اطلاعات بین بخش ها طراحی شده است. به عنوان مثال، تولید ممکن است نیاز به دانستن سفارشات خرید روی عرشه داشته باشد. یا ممکن است حسابداری نیاز به اطلاع از وضعیت حقوق و دستمزد و تعهدات تجاری داشته باشد که برای به روز نگه داشتن جریان نقدی شرکت تنظیم شده است.

نرم افزار برنامه ريزي منابع سازماني (ERP) همچنین می تواند اطلاعات را به ذینفعان خارجی منتقل کند. سرمایه گذاری آنها در شرکت معمولاً به میزان کارآمدی شرکت و قدرت مالی آن بستگی دارد. داده های درون یک سیستم برنامه ريزي منابع سازماني (ERP) اطلاعات مربوطه را به همه ذینفعان نشان می دهد تا آنها را در جریان ظرفیت شرکت برای عملکرد و تولید درآمد قرار دهد.

برنامه ریزی منابع سازمانی در صنعت فناوری اطلاعات


سیستم ها و نرم افزارهای برنامه ريزي منابع سازماني (ERP) برای خود صنعتی هستند که در قلب فضای فناوری قرار دارند. به دلیل کارایی سیستم های برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) ، موفقیت – و بنابراین، مطلوبیت – امروزه صنعت چند میلیاردی است.

سرمایه‌گذاری‌ها در فناوری اطلاعات به عنوان مقوله‌ای که بیشترین هزینه‌ها را در کشورها انجام می‌دهد، به طور خاص در دهه گذشته، سیستم‌های برنامه ريزي منابع سازماني (ERP) از نظر استفاده سر به فلک کشیده بودند و بنابراین، شروع به تسلط بر بخش فناوری اطلاعات کردند. اگرچه اولین سیستم های برنامه ريزي منابع سازماني (ERP) به طور خاص برای استفاده توسط شرکت های بزرگ طراحی شده بودند، اما اکنون می توان آنها را در تعداد فزاینده ای از شرکت های کوچکتر به دلیل مفید بودن آنها یافت.

اهمیت نرم افزار مدیریت یکپارچه در برنامه ریزی منابع سازمانی

بازار برنامه ریزی منابع سازمانی به سرعت در حال پیشرفت است و نوآوری های فنی و همچنین تغییر کاربری ها به شدت روش های طراحی این ابزار مرکزی را در زندگی یک شرکت تغییر داده است.

یک برنامه ریزی منابع سازمانی به شما این امکان را می دهد که بهره وری و امنیت فرآیندهای خود را به طور قابل توجهی بهبود بخشید، به ویژه با کمک به شما در مواجهه با 3 چالش اصلی:

  • اتصال توابع با استفاده از داده های رایج
  • استانداردسازی فرآیندها و داده های شرکت
  • تبدیل داده های معاملاتی به اطلاعات مفید. به عنوان مثال، وارد کردن یک فروش به طور خودکار یک ورودی حسابداری دوگانه در مجله فروش با محاسبه خودکار مالیات بر ارزش افزوده جمع آوری شده ایجاد می کند. بنابراین، دفتر کل و صورت سود و زیان در زمان واقعی تحت تأثیر قرار می گیرند.

در مواجهه با چالش‌های تحول دیجیتال، برنامه ریزی منابع سازمانی های سنتی که حول یک پایگاه داده واحد طراحی شده‌اند و به تعداد معینی از کاربران و برنامه‌های کاربردی داخلی خدمت می‌کنند، در پاسخگویی بدون تغییرات عمده به نیازهای تبادل داده‌های بسیار مشکل دارند.

امروزه، برنامه ریزی منابع سازمانی ها باید انعطاف پذیری زیادی را در اختیار کسب و کارها قرار دهند، نرم افزارهایی با معماری بازتر، که ادغام فرآیندهای خارجی و برنامه های جدید را تسهیل می کند، زیرا کاربران به آنها نیاز دارند. بنابراین، محدوده های قابل تنظیم را برای اولین سطح از سازگاری با فرآیندها ارائه می دهد، اما مهمتر از همه به راحتی برای پیشرفت های پیشرفته تر قابل برنامه ریزی است.

استفاده از برنامه ریزی منابع سازمانی ERP

هدف نرم افزار ERP استانداردسازی IS شرکت با یک ابزار واحد است که بتواند دامنه مدیریتی گسترده ای را پوشش دهد، یعنی:

  • مدیریت خرید
  • مدیریت فروش و بازرگانی
  • مدیریت حسابداری: حسابداری مشتری، حسابداری تامین کننده، دارایی های ثابت، تجزیه و تحلیل و غیره.
  • کنترل مدیریت: بودجه، …
  • مدیریت موجودی: لجستیک، حمل و نقل و غیره

از سوی دیگر، دو عنصر به طور کلی باعث بحث بیشتر در مورد مفهوم محیط می شود:

  • مدیریت تولید (برنامه ریزی و …)
  • مدیریت پرسنل و حقوق و دستمزد (HRM)

به طور کلی، یک برنامه ریزی منابع سازمانی به ماژول هایی تقسیم می شود که هر کدام به یکی از حوزه های مدیریتی ذکر شده در بالا پاسخ می دهند. همچنین گفته می شود که برنامه ریزی منابع سازمانی از ماژول های کاربردی تشکیل شده است که هر یک محدوده ای از مدیریت شرکت را پوشش می دهد.

نتیجه گیری

برنامه ريزي منابع سازماني (ERP) نرم‌افزاری است که برای کمک به شرکت‌ها در ذخیره، مدیریت و استفاده از داده‌ها در مورد فرآیندهای روزانه و منظم خود طراحی شده است. برنامه ريزي منابع سازماني (ERP) اطلاعات زیادی از جمله حقوق و دستمزد، مواد خام، تعهدات تجاری، سفارشات خرید و ظرفیت تولید را ردیابی می کند.نرم افزار برنامه ريزي منابع سازماني (ERP) بخشی از بخش فناوری اطلاعات است و به دلیل سودمندی و موفقیت آن، اکنون به عنوان یک صنعت چند میلیاردی به حساب می آید.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *